Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstek med Rödvinssky, så hittar Du den Här
För mig är det själklart med revbensspjäll av lamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
800 gram lammkotletter. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Blanda köttfärsen med salt och peppar och eventuellt andra kryddor. Prova dig fram till hur stor klick köttfärs du ska ta för att det ska fylla stekpannebotten efter att den är utkavlad
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Att göra egen saft är verkligen inte svårt, det tar bara lite tid. Framför allt att plocka bären. Men när det väl är gjort går själva saftkoket på max en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.