11 msk
sötströ eller 1 msk fruktsocker eller strösocker
12 msk
kakao
12 st
äggvitor 1 msk sötströ eller 1 msk fruktsocker eller strösocker 2 msk kakao
12 st
äggvitor 1 msk sötströ eller 1 msk fruktsocker eller strösocker
12 msk
kakaoHäll äggvitor och socker i en bunke. Vispa med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). (Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.) 2 st äggvitor 1 msk sötströ eller 1 msk fruktsocker eller strösocker Äggvitor och sötning/socker. Äggvitor och sötning/socker vispat. Sikta i kakaon för att få bort klumpar. 2 msk kakao Kakao siktas. Siktad kakao tillsatt. Rör försiktigt ihop till en jämn smet. Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme eftersom moussen löser upp sig. Garnera gärna med färsk frukt eller bär och servera! Smeten blandad. Chokladmousse i portionsglas.
Det blir en trippel chokladmousse tårta på browniebotten. Nu är min nyårstårta näst intill färdig. Jag älskar choklad, och kände för att göra en moussetårta denna gången
Lägg i resten av ingredienserna och mixa tills du får en slät och fin chokladmousse. Lägg nötterna i en mixer och mixa på hög hastighet några minuter tills du får ett mjukt krämigt nötsmör
Chokladmousse med After eight. 2014-12-19, 10. 01. Hej. Ingredienser. 150 g mörk choklad3 dl vispgrädde2 ägg6 st After eightServera med grädde och After eightGör så här
Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. 1 dl kesella (vanlig eller vanilj - jag har tagit vanlig). 1 dl kesella (vanlig eller vanilj - jag har tagit vanlig)
Jag tycker om att äta enligt GI-metoden. Dessutom gick det väldigt snabbt att tillaga. Det är inget jag gör dagligen, men några gånger i veckan blir det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.