Dela det mjölkfria margarinet i stavar eller mindre bitar. Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Nya lilla barnbarnet förstås, flera födelsedagar, Fars dag och nytt jobb till en av svärsönerna. Eftersom det är ganska orättvist att jag inte ska få någon smörgåstårta bestämde jag mig i år för att göra en egen, glutenfri
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Degen ska kännas mjuk och hanterlig och lätt kunna tryckas eller kavlas ut. Det här pajskalet passar förträffligt för dem som av olika skäl försöker dra ner på kolhydraterna
Då bestämde jag mig för att göra någon form av kaka, resultatet blev. en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min
Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel. Vi passade på att göra en glutenfri blåbärspaj, så gott och fräscht fylld med vitaminer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.