1 1/2 dl
av det Feta lagret Kokosmjölk / 1 1/2 dl Kokossocker / 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver / Några nypor Havssalt (smaka av tills du får den saltmängd du gillar) & 1/4 - 1/2 tsk Kanel.Blanda Kokosmjölk, Kokossocker och Vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt sedan koka ihop och låt sjuda under omröring. Efter några minuter börjar Kolasåsen tjockna. Dra då av kastrullen från värmen och låt den svalna. När kolasåsen svalnat blandar du i Kanelen och Salt efter behag.Häll kolasåsen över kakan innan servering och toppa med syrliga Lingon. Jag gjorde även ett mönster i Kolasåsen med lite Kokosmjölk som jag sedan drog runt försiktigt med en sked. Kolasåsen brukar jag annars ha till glass också, läs mer HÄR.
Chokladkaka. Kakan är galet god, kletig kladdkaka med en kokostosca på toppen. Chokladkaka. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Även jättegoda att servera tillsammans med glass. Här kommer ett recept på riktigt riktigt smarriga chokladkakor
Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkakamed toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1
Valet föll då på en mörk chokladkakamed smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.