Valet föll då på en mörk chokladkakamed smak av mint ochkaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Kavla ut mellan två bakplåtspapper ca en halv centimeter tjockt till samma storlek som chokladkakaformen
Riktigt kladdig ochmed en otrolig mjölkchoklads glasyr. ) Mormor och morfar bjöd ut mig och familjen på restaurang Kronan i Kalmar och sedan åkte vi hem till mig och åt denna ljuvliga chokladkaka
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. 200 gr mjölkchoklad. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm. 200 gr mjölkchoklad
Och såklart smakar den fantastiskt - saftig och fin med rejäla "chunks" av mjölkchoklad. Denna gång hittade jag en chokladkaka som inte fick vara med i julbaket och ett paket hallon som skulle bli sylt men aldrig kom till skott, så det blev en sockerkaka med hallon och stora chokladbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.