Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Chokladdoppad lakritskola med flingsalt3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao1 påse turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladFlingsaltKlä en form, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper (alt. oxh låt det sedan koka på medelstark värme utan lock tills termometen visar 120º eller tills smeten klarar kulprovet
Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver. När kakorna kallnat smälter du cirka 70 gram choklad tillsammans med 1 tsk kokosolja
Klicka ut smeten på en plåt som är smord alternativt klädd med bakplåtspapper. Havreflarn äter vi sällan ”bara rakt upp och ner” men däremot som krispigt tillbehör till krämiga desserter
I mitt hus, som är ett Seniorboende, firas dagen med flagghissning och kaffedrickning. Det blev många sorters kakor och smörgåsar i den tidiga morgontimman, alla hade med hembakat
) De går även sätta ihop två och två och fylla med smörkräm, doppas i choklad eller vad man vill. Havreflarn är jättelätt att göra och dom är riktigt smarriga
Jag har nyss svängt ihop ett gäng havreflarn. Sätt ugnen på 225 grader å preppa två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut typ 0,5 msk med rätt stort mellanrum
Kaksort 1 till Affes kalas bakades igår. ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
Perfekt sötsak att bjuda på eller att njuta av framför en film med en stor kopp te. Att söta med dadlar är inte bara gott, utan ger också så mycket hälsofördelar jämfört med vanliga sötsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.