Här kommer nu ett lite mer ovanligt chili recept - chilimarmelad. Den här chilimarmeladen passar utmärkt till ostbrickan eller på en kvällsmacka med prästost och lite chilimarmelad
Bred på tomat- och chilimarmelad och tänk med bakade tomater. Vad passar då bättre än att prova ytterligare ett recept från mina samlingar - Filopaj med tomat och chilimarmelad Tomat- och chilimarmelad 4 röda pepparfrukter 4 vitlöksklyftor 3 cm ingefära ½ kg tomater (jag tog röda, men det borde gå lika bra med gröna) 172 dl fisksås 1 dl rödvinsvinäger Bakade tomater 8 mogna bifftomater 3 msk god olivolja 1 msk finhackad timjan 1 tsk rosmarin 1 msk socker Flingsalt och peppar från kvarn Frasig botten 3 ark filodeg 50 g smält smör Kärna ur pepparfrukter och strimla fint
Förutom med baguetteskivorna med savouring syns här små knäckebrödskex med brie och chilimarmelad. Nötter och chips i all ära men ibland vill man ha något mera
Gnid in köttbiten med flingsalt och peppar. Grilla köttet runt om till fin stekyta. Flytta köttbiten till indirekt grillvärme under lock och grilla ytterligare ca 20 min, till en innertemperatur på 55°
Skär rabarberstjälkar i 2-3 cm långa bitar och dela eventuellt de stora jordgubbarna. Koka upp frukt, vaniljstång (delad och urskrapad) och vatten och låt puttra ca 5 minuter
Tänkte se till att glada Årebor och gäster får prova vår goda Chilimarmelad från Fynbos Fine Foods i Sydafrika och vår tomattapenade med mozarella och vitlök och auberginekaviar från Lou Rigalou i Frankrike
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.