Tillsätt bönorna på slutet så de blir varma. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Ta upp chilin och dela på den. Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili. Ett långkok på en lördag eller söndag är ju inte helt fel heller
Chili con carne är en sådan rätt som skänker värme och glädje i mage och mun. Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram
Här är recept på Vintergryta på kalvkött med chili, oregano och spiskummin. 1 msk hackad röd chili (jag använder fryst från Findus). Låt köttet tillagas på låg värme i ca 2 timmar
50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas). Skär köttet i mindre bitar tänk hälften av grytbitar och bryn så det får fin stekyta (vispa ur och spar stek skyn efter varje stekning)
Våra farhågor att chilin skulle vara för stark för barnen kom på skam. Öl är en vanlig ingrediens i chili, men jag hade aldrig tidigare lagat chili med porter
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chili med kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten. Chilin gjorde jag som en snabbare variant av pulled pork, fast pulled beef istället
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
Sänk temperaturen och låt chilin puttra på svag värme i tre timmar så att köttet är riktigt mört. Servera chilin med tortillastrips, crème fraiche, hackad chili, lime och koriander
Det är ju supergott dock så kanske blir lite ”gasig” av bönorna, det är sånt man får ta helt enkelt och igår när vi gjorde pizza så fanns det rester kvar av chili con carnen så vi hade den på pizzan tillsammans med rödlök, färska små tomater och strimlad skinka sen toppade vi med jalapeno, oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.