Häll Milda i en kall vid gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttfärsen. Bryn den smulig genom att röra den jämnt.
Lägg i löken och låt den fräsa med mot slutet. Rör ner tomatpurén.
Tillsätt krossad tomat, vatten, fond, pressad vitlök, salt, svartpeppar och chilipulver. Koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
Dela, kärna ur paprikan och strimla den. Tillsätt paprikan. Sila av spadet från bönorna och rör ner dem i grytan. Låt grytan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kryddor.
Häll Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - bryn kycklingbitarna gyllenbruna
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Servera med bröd och sallad. 3 tsk chilipulver. 1 lagerblad. Flå tomaterna genom att hastigt sänka ner dem i hett vatten någon, några minuter och dra sedan av skalet
Skala och hacka lök. Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
Här har jag uppdaterat mitt gamlachiliconcarne recept inlägg - med lite fräschare bilder. Då jag lagar rätt mycket mat med dem vegetariska produkterna kan jag varmt rekommendera er att byta ut färsen mot vegefärs
Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chiliconcarne. När du ändå står vid spisen är mitt tips att dubbla receptet och göra storkok av det hela för att sedan frysa in till kommande dagar då du inte orkar laga mat eller t
Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Gissa om jag blev glad när Ida för någon dag sedan bad om chiliconcarne. Men eftersom varken Leif, Olivia eller Isak tyckte om det, mycket beroende på bönorna, så slutade jag laga det
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 2 gula lökar. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 11 påse tortillachips. 12 dl turkisk yoghurt, 10 procentSkala och hacka lök och vitlök. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt. Detta recept har jag hittat hos fina Landley , som har massa bra recept för slökokare
"Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Lägg i nötfärsen och pressa i vitlöken, stek tills färsen är klar
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
1-2 hackade gula lökar. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak). Låt grytan stå och koka, minst 1½ h, helst ca 3 h, köttet ska ramla isär, då är det perfekt. 1-2 hackade gula lökar. 1 msk chilipulver. 2 burkar krossade tomater (gärna med vitlök eller chilismak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.