Det var länge sen jag lagade en god, mustig gryta. Det har blivit så galet mycket grillatsistatiden så när höstvindarna och regnet kom till ön blev jag sugen på att kocka ihop en gryta i köket
Den här kycklinggratängen föll verkligen Amanda i smaken. Vi vuxna tyckte också att den var god, även om viivanliga fall gillar mat med lite mer stingi
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Provköket brukar ju försöka härma det ena och det andra och detta är faktiskt från början ett försök att härma den där Kelda-tomatsoppan man kan köpa färdig på tetrapack
Jag kan inte klandra er om ni för ett ögonblick skulle tro att detta är samma glass som sist. Jag råkar vara väldigt förtjust i kanderade nötter, och det passar så bra till glass, så här på hösten
IngredienserPortioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg tilliinköpslistan
Kycklingiapelsinsås. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg dom i en smrd ugnsform. Häll apelsinsåsen över de färdigakycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna
Skiva laxen i kuber och stek lax, champinjoner och basilikai en klick smör. Häll över såsen "Middagsklart" från Abba och tillsätt de soltorkade tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.