Samla snabbt samman degen till en boll, utan att knåda, slå in den i plastfolie och kyl den ca 30 minuter. Pricka degen med en gaffel och ställ i formen kylen eller frysen 15 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på degen och fyll sedan med keramiska bakkulor (eller okokta bönor eller ris) innan pajskalet förgräddas mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Grädda sedan skalet ca 5 minuter till så att det blir nästintill färdiggräddat. Smält samman och låt det sedan koka ihop på medelvärme ca 5 minuter. Häll nötkolablandningen i skalet, Jämna till lite och grädda ytterligare ca 10 minuter
Grädda 180° i 10 minuter. Vispa philadelphian i 10 minuter, blanda ner kesellan och vaniljen. Fyll formen och grädda 180° i 10 minuter. Sänk ugnen till 120° och grädda i 60 minuter till, stäng av ugnen oc låt cheesecake stå kvar i 55 minuter. 10 minuter S. 60 minuter till. 55 minuter L
Först ska jag få till en lyckad Angel Food-botten utan cream of tartar, sen får vi ta nästa etapp. Salty CaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). Tillsätt samtliga resterande ingredienser och vispa samman på medelhastighet ca 2 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20-30 minuter. Ta ut ur ugnen när de är klara och låt dem svalna på bakgaller ca 20 minuter innan kakorna tas ur formarna för att svalna helt. Det tar ca 15 minuter. Om marängsmörkrämen är för lös så kan man ställa in skålen i kylen 15-20 minuter och sedan vispa om den tills den blir slät och fin. Rör smöret riktigt vitt och pösigt tillsammans med florsocker och salt med maskin minst 5 minuter på medel hastighet med flatblandaren. Ställ tårtan i kylen ca 20 minuter så smörkrämen stelnar till
12 minuter i mitten av ugnen tills bottnet fått en aning färg. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter tills ytan inte glänser mera och den har "stannat". 10 minuter, rör om med jämna mellanrum. 1 minut och häll den sedan på kakan, jämna till ytan
salty caramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här). Salty caramel2 dl strösocker 50 g smör 1 dl vispgrädde 0,75 tsk salt. Chessecake600 g färskost 3 ägg, hela 1 äggula 1 dl strösocker 0,5 dl vetemjöl salty caramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här)
Smält smör, häll ner hackad Geisha, tillsätt kakao och nutella och låt svalna. CaramelFyllning. Smält smör, häll ner hackad Geisha, tillsätt kakao och nutella och låt svalna
Inspirationen är hämtad från grymma Cookies & Sweets no bake salted caramel and popcorn cheesecake. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. För att göra kolasåsen kokar du upp farinsocker och vispgrädde i en kastrull under omrörning i ca 10 minuter
"Sluta, så gott", var min första kommentar när jag provsmakade dessa Salted Caramel Brownies. Salted caramel brownie - 4 till 6 bitar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter (jag körde tills den kom upp i 100 grader), tills den tjocknat i konsistensen. Salted caramel brownie - 4 till 6 bitar
Låt stelna några minuter och lyft sedan försiktigt över popcornen över den svala brownien. I den boken finns ett recept på Caramel popcorn brownies som jag direkt kände att jag ville prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.