Tomat, brieost, pesto och rödlök - i ugnen. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehör till en köttbit
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Gnid in fisken med det. Lättvispa 1 dl grädde och blanda försiktigt med moussen. Klä en avlång bakform med plastfolie och häll sen moussen i formen och ställ in den i kylen i 2 timmar. Skär ca 2 cm breda skivor av mjukt tunnbröd och lägg dem i torr medelvarm stekpanna en liten stund. 1-2 kaka mjukt tunnbröd
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Låt maskinen gå under tiden du tillsätter vattnet i en fin stråle, tillsätt bara så mycket vatten att degen går ihop (2-3 msk). Förgrädda pajdegen i ca 10-12 min, den ska bara få en aning färg inte mer. 4-5 tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.