När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Godast blir den att mixa med lagerbergsbladen kvar i. 1salt och pepparLägg lök och morötter med lagerbladen i en stor gryta. Bryn lite lätt innan du slår på vatten och låt det koka i 20 minuter med buljongtärningarna. 1Salta, peppra och servera, gärna med en ostmacka till
Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Mixa soppan slät med stavmixer. Lägg ut paprikan på ena halvan av tortillan, täck med hyvlad ost och vik ihop till en halvmåne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.