(till dig som föredrar en något starkare chilismak rekommenderar jag den hetare varianten av såsen). Vi käkade grytan med basmatiris och lite färska grönsaker, men jag kan tänka mig att den även skulle kunna vara god att servera som tillbehör till t
Vi käkade gratängen med lite grönsaker, ugnsstekt potatis och en klick vinärsgelé. Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
Finhacka vitlök ochchilioch fräs i olivolja. ½ röd chili (eller efter smak). Lägg i kräftstjärtarna och häll sedan i vittvin, låt stå tills vinet har förångats och ta sedan bort stekpannan från spisplattan
Smaka av med vitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Här kommer en riktigt smarrig förrätt, Det går bra att göra en större portion och ha som huvudrätt också
Koka upp vattnet med buljongtärning och rör om så det löser sig. Det verkar vara med koriander ungefär som med havtorn - antingen älskar eller avskyr man dem
Kyckling ochbroccolipajmed tomat och chilli. lägg i kyckling ochbroccoli. Servera med sallad och dressing, Jag gjorde en dressing på creme fraiche, ketchup och sambal oelek
Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare medbroccoli, vitlök och färskost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.