Igår bjöds jag på, förrutom en tjusig middag, brasilianskt godis, brigadeiros, vilket var väldigt gott och jag måste ju därför dela med mig av receptet här
Letade på nätet och hittade ett recept på Brigadeiros på mitt kök. Igår gjorde jag en tomtelatte (recept kommer senare) åt maken och fick kondenserad mjölk över
Brigadeiror* blir det med en burk sötad kondenserad mjölk och smaksättning. *Det heter alltså brigadeiro i singular på spanska/portugisiska/eventuellt båda
Sedan är det dags att göra brigadeiro till de två lagren. Jag brukar göra till ett lager i taget eftersom brigadeiron kan ha en förmåga att tjockna snabbt vilket innebär att den blir svår att breda ut på det andra lagret
Brigadeiros på mitt vis (mjölkfri). Det här receptet, Feijoada, har legat som utkast i över ett år och det beror inte på att det inte smakade bra, för det gjorde det, men bilden
GÖR SÅ HÄR. 1. Blanda alla ingredienserna i en rymlig kastrull. 2. Värm långsamt upp smeten och låt det puttra på låg värme tills massan tjocknar, 8–10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.