Blomkålsmos med chilitouch och wienerkorv. Vem tycker inte om korv och mos. Häll ner blomkålsmoset i en bunke och blanda ner chilin, oliverna och tomatpurén
Servera falukorven med blomkålsmosetoch en god sallad. I onsdags, efter den här stadiga middagen, la jag mig i soffan, somnade och sov bort hela kvällen
Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan
Bestämde mig för att bräsera i järngryta i ugn, tillsammans med lite stockgrönsaker och vitt vin. Till det serverades lite stekta rotsaker och en kall sås på Creme Fraiché och dijonsenap
Kyckling i marinad som grillades, potatisgratäng ochkantarellsås. Kantarellsås. Helger och kvällar ska tas tillvara och jag ska njuta av varje solstråle
Som tillbehör hade jag en salsa på mango, koriander, tomat, lime och lök till. Jag älskar blomkålsmos. Jag har inte skrivit så exakta mått på ingredienserna nedan, dels för att jag inte har dom och dels för att det är så enkelt att göra så mycket eller lite du vill av det här och du kan enkelt smaka av och se vad du behöver mer eller mindre av
De här bräserade fläskkotletterna måste du testa. Fläskkotletter är ju i ärlighetens namn inte särskilt spännande att äta… Torrt och ganska så smaklöst, tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.