150 gram
grönmögelost som Roquefort, Gorgonzola, Saint Aigur, Stilton, Kvibille eller annan mögelost
10,5 dl
mjölk, standard eller grädde
12 msk
hackade örter att garnera med ex hackad bladpersilja (valfritt)Rensa blomkålen och skär loss blomkålsbuketter. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten i ca 15 minuter. Häll av och lägg upp blomkålsbuketterna i en ugnsfast liten form. Häll över lite mjölk eller grädde. Skär ost i skivor eller smula den fördela över blomkålen. Hit kan du förbereda och förvara i kylen. Sätt ugnen på max grill och gratinera blomkålen med osten i cirka 5 minuter eller tills osten smält och fått lite färg. Servera blomkålen i formen varm eller kall. Förslagsvis så kan du ha en assiett, gaffel och gott bröd till. Eller servera som tillbehör på buffe eller till andra huvudrätter.
Skär blomkål och broccoli i buketter. 500 g blomkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g blomkål 250 g broccoli 250 g zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 5 dl Kelda® bechamelsås 2½ dl Arla Köket® riven ost gratäng
Den här gratineradeblomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. Förväll blomkålsbuketterna några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av väl
Häll övergrädden och krydda med salt, peppar och muskot. Rensa blomkålen och bryt i mindre buketter. Smörj en ugnssäker form och fördela blomkålsbuketterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.