The post Varför bör man blötläggafrönochnötter. Att blötlägganötteroch fröer kan tyckas vara krångligt och tidsödande, men det är som mycket annat en fråga om att lägga sig till med en ny vana
Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram solrosfrön. 100 gram hasselnötter. 100 gram pumpafrön. 100 gram cashewnötter
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Häll i resten av vattnet, mjölken och allt övrigt utom sesamfrönochsolrosfrön till utbakningen. Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Mixa mandlar, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor ochlinfrön i en mixer. ½ dl linfrön. Tillsätt havregryn, äggvitor, mjölk, kanel, stevia och brödsirap
Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Blanda linfrön, sesamfrönoch fiberhusk. Vill du prova att göra brödet, men inte tål nötter går det lika bra att byta ut nötterna mot frön som solrosfrö eller pumpafrö
Och vilka nötteroch fröer man har i sitt bröd spelar inte så stor roll. Där har det givetvis frossats i bäckfisk, fisk, skaldjur och paella hela veckan lång, men dagens inlägg blir trots detta faktum inte fisk- eller Spanienrelaterat
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Blanda nötterna väl med ägg ochfrön i en bunke. ½ dl hela linfrön. Hacka paranötternaoch en del av övriga nötteroch mandlar grovt, låt resten vara hela
Lägg ner dadlar, aprikoser, hallon, nötter, frön i en bunke. Har gjort supergoda nyttiga bollar, som till och med blev mycket mycket godare än jag hade trott
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin ochnötter i en bunke. Semestern står i zenit och sommaren levererar allt det där underbara som hör till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.