När jag sedan lagt Noah för att sova lunch så slängde jag ihop några blåbärsmuffins. Jag gjorde ett gammalt sockerkaksrecept och fyllde dem medvaniljkräm
Igår gjorde jag riktigt goda blåbärsmuffins. Alla har vi perioder då vissa saker känns sjukligt jobbiga medans andra saker känns roliga och inspirerande
Fluffiga och mjuka inuti med en härlig skorpa upptill. Stora saftiga amerikanska blåbärsmuffins. Om du vill ha lite extra smak på dem kan du garnera dem med kanel eller socker innan de åker in i ugnen, jag bakar mina utan garnering
Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att umgås med sonen som har studiedag. Blåbärsmuffins. På förmiddagen bakade jag de här blåbärsmuffinsen och på eftermiddagen var det dags för oss att provsmaka
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Smält smöret till toppingen och rör ihop tillsammans med havregryn och socker. Till helgens picknick bakade jag grymt goda muffins, som jag improviserade ihop och gärna vill tipsa om
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
vispa äggen tillsammans med kokosmjölk, sötning och vaniljpulver fluffigt. lägg smöret i en matberedare tillsammans med kokosmjöl, mandelmjöl, kanel, vaniljpulver, kardemumma, sötning, valnötter och mandel
1Blåbärsmuffins100 g smör 2 ekologiska ägg 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl ekologisk mjölk 3% 1 st citron, skalet 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g frysta blåbärSätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader). Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.