150 g
mandelspånSätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
1 Smält
smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet.
1 Häll
smeten i långpannan. Strö över bär och mandelspån.
1 Grädda
i mitten av ugnen 30-35 minuter. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor.
Denna kakan är en riktig höjdare. Besök av kusiner och släkt från USA. Vi åkte sen tillVinga en sväng. Kör detta i en blender till en smulig mördegssmet
Villni också smaka, här kommer receptet. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.