-) Bullarna är fyllda med smör och mandelmassa som färgats grön med karamellfärg. Efter att bullarna jäst klart lägger man på en klick vaniljkräm och sedan gräddas dom i ugnen
Börja gärna medvaniljkrämen så att den hinner svalna innan den klickas på bullarna. Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor. Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 av formen ska vara fylld med smet
Så gott med dom lite syrliga hallonen tillsammans med den söta vaniljkrämen. Här kommer äntligen receptet på den gudomliga hallonpajen med vaniljsås inuti som jag visade er förut på Instagram (där heter jag @bambiblogg)
Med tanke på det där med olika årstider så knåpade jag ihop lite bullar… Somriga, fluffiga, sockriga bullar ihop med något höstförknippade blåbär blev en under kombination
Vetedeg250 g mjölk [2,5 dl] 570 g vetemjöl [9,5 dl] 30 g jäst 8 g malen kardemumma 5 g salt [1 tsk] 90 g strösocker [1 dl] 100 g smör, rumstempererat 55 g ägg
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.