Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Ett liknande recept som jag rekommenderar att kika in på är min Blåbärschesecake. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
(förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme). Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera
Rör ner blåbärspuren. Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
Lossa cheesecaken från formen runt kanten med en tunn kniv, skär sedan bitar och servera. (förbered denna när cheesecaken stått i kylen minst en timme) Lägg gelatinbladet till glasyren i en skål med vatten ca 5 minuter
Täck sedan fyllningen med blåbärskoket. En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecaken med blåbär och citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Gjorde denna cheesecake här om dagen som jag verkligen kan rekommendera. Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker
1. Blanda kaksmulor och smör, fördela i formarna och jämna till med en sked. Ställ i kyl. 2. Rör färskost, vaniljsocker och yoghurt smidigt, tillsätt lemon curd och rör om några varv med en sked, det får gärna vara kvar gula strimmor i blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.