Nu blev det min tur att testa att baka Biscotti det har hellt enkelt inte blivit av förr. Så jag valde en med mandel ochkardemumma två goda smaker jag gillar mycket
Lägg dem på ett fat med höga kanter och häll över saffranslagen. Koka upp socker, vatten, kardemummaochsaffran så att sockret löser sig till en sockerlag
Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel ochsaffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Blåbär och hallonpajskaka medkardemumma. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.