Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version påbiffmedbambuskottsom är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 800 g lövbiff. 1persilja att garnera med. 1kokt potatis eller risSkär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. 1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 1Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. 1Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Ta upp köttet på ett fat. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Strimla purjolöken, skär löken i grova bitar, skölj bambuskotten i vatten
Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vin-äger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.