Bechamelsås eller vit sås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 gram smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 16 dl standard mjölk
  • 10,5 tsk salt
  • 10,5 krm vitpeppar
  • 13 msk grädde (valfritt)
  • 11 krm muskot (valfritt - gott till lasagne)Smält smöret i en tjockbottnad såskastrull. Tillsätt mjölet och fräs runt samt rör ut klumpar med en visp. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning med visp på medelvärme. Rör ut klumpar efter hand tills all mjölk är tillsatt. Koka upp under omrörning. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning då och då i minst fem minuter (gärna 10 minuter). Smaksätt bechamelsåsen salt och peppar. VARIANTER: Tillsätt ev. grädde och rör om samt koka upp för en fylligare och lyxigare bechamelsås. Tillsätt muskot om du vill ex. om såsen ska vara till lasagne. Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös ost (ca 1 dl riven lagrad ost) ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.