Mixa eller mosa bananerna. Blanda bananerna med lime, citron, kanelstänger och syltsocker i en gryta och koka i 5 minuter.Tag grytan från värmen och skumma noga. Rör i nöthacket. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.Förvara svalt.
Skölj och rensa bären. Blanda bär och syltsockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha
Bananmarmelad. Freeeeeeedag. Hej på er – visst är det väl härligt med fredag. Här har vi en fullspäckad helg framför oss med simskola för kidsen, shopping och lunch i stan, vänner på besök och så behöver jag jobba en del
På den där sylt- och marmeladkursen som jag var på kokte vi en himla massa olika varianter, äppelkompott, päronmarmelad, dulce de leche, karibisk bananmarmelad, chutney, apelsinmarmelad, björnbärssylt, hallonsylt… Jag och en kursare fastnade dock för en annan råvara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.