En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld medkaramelliserade äppelskivor ochmjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. 200 gr mjölkchoklad. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm. 200 gr mjölkchoklad
Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Min plan på att göra tvåvåningars bakelser av mitt favoritrecept på chokladbottnar, med fyllning av björnbär och syrlig creméfraischekräm med smak av citron och vanilj, och sedan glasera det hela med mörk chokladganache och toppa med physalis
Vi dukade upp med köpefika och hembakade små bakelser. Medan kakorna gräddas så gör du chokladkrämen. Bakelser som var godisgoda och älskades av ung som äldre
Om du gillar salmiak (saltlakrits) kommer du antagligen gilla dessa bakelser också. Av en testgrupp på fyra personer tyckte hälften att det var bland det godaste de ätit och de andra två var mer tveksamma och beskrev dem som slemmiga och inte-så-goda
Toppa medkaramelliserade popcorn. Och mer lär det bli, vi närmar oss ju påsken med stormsteg. Jag använde hårda pappersformar men använd gärna en muffinsplåt med tunnare pappersformar i om du inte har den hårda varianten
De hade underbara bakelseroch tårtor i skyltfönstret. Titta och njut. När jag var i Edinburgh så låg det ett konditori inte så långt ifrån hotellet där jag bodde
Toppa med kanelen och minimarshmallows. Bryt ner mjölkchokladenoch ställ kastrullen på plattan. Blanda ner mjölken, kakaon, sockret, honungen, kardemumman och vaniljsockret i en kastrull och koka upp under omrörning
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Skala pomelon och tärna skalbitarna. Häll 1 dl honung, ½ del vitt vin i en kastrull och låt sjuda 2 min tillsammans med pomeloskalet till gyllenbrun färg. Tärna frukten och servera med de karamelliserade skalen samt grekisk yoghurt blandad med honung och mynta 0
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.