10,5 krm
svart- eller vitpepparSätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba bakpotatisarna rena och stick några hål i i dem så de inte spricker. Baka potatisen i ca en timme och 15 minuter. Känn om de är mjuka och har bakat klart genom att sticka i dem. Har du bråttom kan du använda mikron. Kör potatisarna på max i mikron 20 minuter och avsluta 30 minuter i ugnen. Känn dock så att bakpotatisarna är färdigbakta. Annars baka dem längre. Förbered tonfiskröran under tiden du bakar potatisen: öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet eller oljan. Hacka tomaterna i små tärningar och lägg i skålen. Pressa i vitlök och blanda med tonfisken. Hacka lök fint och blanda ner. Rör i cayennepeppar, salt, peppar samt gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche. Rör ihop till en röra och smaka av med salt och peppar. Tonfiskröran förvaras i kylen. Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna något. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop bakpotatisen så att den öppnar sig. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Använd en kökshandduk att hålla potatisen med så du inte bränner dig. Servera bakpotatisen med tonfiskröran.
Fördela röran i bakpotatisarna. Smaka av med salt och peppar. 4 bakpotatisar. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Nagga bakpotatisen och baka i micron ca 10-15 minuter
Känn om potatisarna är mjuka med en potatissticka eller skär ett snitt i en och känn efter. Skär ett kryss i bakpotatisarna och tryck till nedtill så de öppnar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.