Det här är en ganska “soppig” bön och fläsk-gryta med typiska maya-smaker från Mayan Cuisine. Som bönor brukar man oftast använda små vita bönor men jag använde svarta
Kunde inte låta bli. att leka vidare men ratatouillen, och så hittade jag Tofu när jag var på en av. mina upptäcktsfärder, var den hamnade på LUCO-food denna gång
Så till en ny. kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och. leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
Det blev kycklin i Söndags. och jag verkar ha en förkärlek för att smaksätta den med apelsin. Enkelt serverad med en god sallad med rödbetor, haricotes vertes och lite fårost i en vinegrette med lite fårost till
Så kommer vi. till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan. Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med ca 10st rosa
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt 1 finhackad lök och paprika, chilin, spiskummin och stek under omrörning tills löken har mjuknat och blivit genomskinlig
Vart tog helgen vägen. För jag har inte hängt med på att det redan är TISDAG. Helgen gick alldeles för fort (som vanligt) och igår stängde jag av helt när dimman tog över Göteborg
Ibland kan det vara svårt att få ihop en näringsriktig snabb middag på vardagarna. Här kommer ett recept på en gryta som innehåller allt om du bara tillsätter en proteinkälla
Den här rätten har jag tagit till mitt hjärta tack vare mina portugisiska vänner. När portugiser har fest så är den här bön/köttgrytan nästan ett måste, recepten varierar från familj till familj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.