Eller ja, köket verkar klara sig fint med att förvara det mesta innanför västen så det är snarare Miss Meister själv som är i desperat behov av koständring
Gul råkostsalladmed citron. Så här års är vi fortfarande i rotsakssäsongen och vill man äta säsongsrätt är det i princip bara rotfrukter och kål som står på grönsaksmenyn
Ångkokt torsk med sesam- och limedressadråkostsallad och het paprikaröra. Sesam- och limedressing. Den tjusigt färgstarka råkostsalladen har en asiatisk touch och funkar till det mesta – prova, den är lätt beroendeframkallande
Halstrad gös medråkost på majrova, äpple, vitkål och vaxbönorHär är en klassisk råkostsalladmed finstrimlad majrova, äpple, squash, vaxbönor, vitkål och salladslökar
Ta upp palten med hålslev och servera medråkost, lingon och äkta smör. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Rör om med en sked i silen för att få ut all juice från fibrerna i silen. Lägg undan fiberresterna i en bunke och lägg in i kylen, då de kan få bli goda råkost-falafel vid ett senare tillfälle
Den senaste tiden har vi sjunkit djupare ner i -äter-inte-tillräckligt-med-grönt-träsket än någonsin, och jag tror att den främsta orsaken till det är att min minsta blir extremt trött, hungrig och uppmärksamhetskrävande en timmen före middag d v s vi träder in i den klassiska s k hell hour, så ofta prioriterar eller glömmer jag bort att ordna med sallad eller råkost när middagen ska fram på bordet
Servera ruladerna med kokt potatis, pasta eller ris och gärna råkost av något slag. De här ruladerna blir särskilt goda med sin fyllning av purjolök och ost
---Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsen på emmasrawfood. Känn efter med fingrarna om degen är som en smuldeg, om den ska vara mer sammanhållande häll i mer honung
Servera med rårörda lingon och råkost. råkostsallad. Lägg dem på smörpapper för att torka en stund på ytan innan de steks på båda sidor i en medelvarm stekpanna med matfett
---Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali. Ingredienser750 cl ren citronsaft (cirka 1 kg färsk citron)1/2 dl agave2 och 1/2 dl kallt vattenIskuberGör så härMed en juicepress eller en juicecentrifug gör juice av citronerna och häll upp i en karaff
Servera med lingon/lingonsylt och en krispig råkost sallad. Raggmunk är en Svensk rätt som oftast serveras med stekt sidfläsk eller knaperstekt bacon och lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.