Servera lax- och räkbollarna med bulgursallad och ingefärsyoghurt. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 400 gram laxfilé, 150 gram räkor, 1 ägg, ½ kruka koriander, 2 cm chili (ta bort frönen), 2 skalade vitlöksklyftor, 1 cm skalad ingefära, saften från ½ lime, 1 tsk salt och 2 nypor peppar i en matberedare
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Så här gör du. Skala ingefäran och vitlöken och finhacka dem. Blanda 4 matskedar olja med sojasåsen. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet. Efter att ha ätit väldigt mycket "tung" mat det senaste så var magen sugen på något lättare och fräschare idag
Det här var gårdagens middag och den hade jag inte alls tänkt att ha på bloggen, men det blev faktiskt så gott att jag fotade min värmda matlåda idag på lunchen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.