Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad mednudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Kycklingspett och wokade grönsaker mednudlarKycklingspetten. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Nudlarmed kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Jättegott och lite knaprigt till den lite syrliga och mustiga smaken från nudlarna och färsen
Kycklingspett800g kycklinglårfilé. Sötsur sås innehåller vanligtvis väldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Medans laxen står i ugnen kan man sätta igång mednudlarna. Börja först med laxen. Till nudlarna. Häll av vattnet och skölj nudlarnamed kallt vatten de inte börjat klibba ihop sig
Blanda såsen med de färdiga nudlarna. Med spelar menar jag alltså dramatiserade med vilda gester. Under tiden biffarna är i ugnen kan nudlarna och såsen göras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.