Dressingen är avgörande för att få den där asiatiska smaken på det hela. Här kan du såklart variera dig i oändlighet med både kött, fisk, kyckling eller något vegetariskt alternativ
Fördelen med att jobba lite senare nån dag i veckan. Krydda lövbiffen med salt & peppar och stek hastigt i lite olja tillsammans med ingefära, tillsätt lök & kål
Smaksätt gärna de wokade grönsakernamed japansk soya och sweet chili-sås. Förbered alla grönsaker du önskar ha till woken (eller ta färdig fryst wokmix - supersmidigt
När jag hittade rätt mycket smörsopp i helgen så kom den här soppan medasiatiska smaker till. Blev rätt trött på den, det finns ju så otroligt många andra goda soppor att variera med
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
En favorit är att ringla över asiatiska såser och oljor istället för olivolja och vinäger. De flesta skulle må bättre av att äta en kost med större andel färska grönsaker
Smaskig koreansk wok med glasnudlar och marinerade grönsaker. Häromdagen åt vi koreansk wok härhemma och till det blev det marinerade böngroddar och marinerad gurka som blev väldigt bra
Ett nytt annolunda recept på "pulled pork", fast denna gång med kryddor ifrån det asiatiska köket. Koka upp valfria grönsaker i lättsaltat vatten och blanda med nudlarna
Grönsaker. Putsa sparris stjälkarna och dela broccolin längst med i fyra delar. Häll av broccolin och sparrisen i ett durkslag och blanda runt grönsakerna i dressingen
Ny vecka och nya maträtter, vi inleder med en wasabilax. Asiatiskagrönsaker. Med facit i hand vart det lika gott eller kanske tom godare än vad jag hade föreställt mig
Vi testar också att göra köttfärssås med extra mycket grönsaker i och använder även linserna i en mustig linssoppa med rotfrukter som värmer gott i kylan
Skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor. Servera med kokta glasnudlar. Woka grönsakerna i oljan och häll på sesamolja och en skvätt soja i slutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.