Detta är inte så vanligt då han oftast är mycket nöjd när jag går med på att hiva något. Receptet har jag varit inne och norpat hos sköna Helena med bloggen Bara en kaka till
Lägg tillbaka grönsakerna i wokpannan tillsammans med kycklingen. Oftast blir det ju dock inte alls lika när man wokar hemma som om man köper wok, men idag blev det i alla fall jättegott även hemma =) Dessutom gör cashewnötterna att maträtten lyfter till en helt annan nivå
Servera som det är eller med nudlar (typ Shirataki eller sjögräs). Blanda sist i cashewnötterna. Lowcarb / Liberal LCHF3 portioner300g kycklingfilé i små skivor1 msk olja3 vitlöksklyftor finhackade1 gul lök hackad grovt100g pac choi (eller annan kål) i skivor1/2 färsk broccoli i bitar1/3 mindre huvud blomkål i bitar1 röd paprika i skivor3 msk ostronsås (köpte Santa Marias) 1 tsk fisksås (köpte Santa Marias)1-2 tsk thai wok krydda (från spicemaster) 3/4 dl vattenSaltFräs vitlöken i olja på medelhögvärme i stek/wokpanna och tillsätt kycklingen och lite salt och stek 4-5 minuter
Låt mig säga det med en gång. Rosta cashewnötterna i en torr het stekpanna. Om du hör till dem som har svårt att klara av broccoli med tuggmotstånd, föreslår jag att du först förväller den några minuter, och sedan spolar av den i kallt vatten
När kycklingen är klar häller du över den i wokpannan med alla grönsaker. Tillsätt de skivade vattenkastanjerna, vänta en liten stund innan du tillsätter mangon och cashewnötterna
Gårdagens middag blev en kycklingwok på de grönsaker jag hade hemma i kylen. Hetta upp en wokpanna med olivolja och woka grönsakerna tills de har blivit lite mjuka, men fortfarande har kvar lite spänst
En liten sötis som börjat första klass och som vaknat av sig själv med ett leende på läpparna och en lite större sötis som i tisdags började mellanstadiet
Som följd av att jag var i Chinatown igår, vilket ni kan läsa mer om här, kom jag också hem med ett stort paket med pak choi, denna asiatiska kål som jag har kommit att tycka väldigt mycket om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.