Fukta fingrarna med vatten då och då så är det lättare att få ut degen. Basbousa är en arabisk kaka baserad på mannagryn, den är smaksatt med apelsinblomvatten
Det är också trevligt att packa in hembakade småkakoroch ta med sig när man är bortbjuden. )Vill du ta med dig kakor som en liten present, kan du packa in dem i cellofan eller så kan du bara slå in dem med något fint band
Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Dom blir så otroligt luftiga och goda. Arbeta med degen på mjölat underlag. Värm mjölken tills den är fingervarm och häll den över jästen så att det löses upp
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner ägg och sist vetemjöl och blanda tills du har en slät smet
Blanda mazarinfyllningen och fördela över mördegen. Klä en rektangulär form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Fördela toscan på kakornaoch höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till. 20 cm med. 200 och grädda
Börja med att koka sirapen. Kakan dränks i sirap som gör kakan extra söt och saftig. När sirapen har svalnat täck den med ett lock för att undvika att sockerkristaller bildas på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.