Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha varit i Sälen och försökt att åka slalom. Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Enkelt, snabbt och så gott när tiden inte räcker till
För några dagar sedan gjorde jag den här milda och goda pajen. Jag har gjort lite justeringar i receptet och lchf-anpassat pajbotten som jag för övrigt blev riktigt nöjd med den här gången
Fördela skinka och ost på varje rundel (+ev oregano ). Supergoda ost och skinkpiroger (24 st) X-tra BILD HÄR >>. och 400 g riven ost ( oregano om så önskas )
Perfekt om man är trött på att äta kokt broccoli och vill förnya sig lite. Jag gjorde faktiskt hälften av plättarna i ugnen och hälften i stekpannan – jag ville smaka båda sätten
Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt riven ost, peppar och baconet och rör ihop allt till en smet. Skölj spenaten och täck botten av pajdegen med spenat
Och man kan ju (lätt) äta flera av dessa miniomeletter. Perfekt till lunch eller enklare middag, och som ett inslag på en frukostbuffé eller till brunch
Paj är något vi plötsligt gör oftare än normalt här i köket, man kan nästan säga att vi kommit in i någon form av pajstim, men det finns ju så många olika varianter och goda fyllningar att testa
Ost och blomkålsgratäng. Låt blomkålen rinna av och lägg i en ugnsform. Jag gjorde en ostsås på 5dl matlagningsgrädde och ost(vet inte exakt hur mycket) salt, vitlökspulver och svartpeppar. Vispa ihop 2 ägg och häll över blomkålen, häll sedan över ostsåsen, gratinera 225 grader tills fin färg uppstår ☺️. 2 ägg och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.