Döttrarna tycker ibland att jag "smörar" lite väl mycket för mina svärsöner. Men vaddå. Är man nu så lyckligt lottad som jag, som har fått så härliga och go´a svärsöner, så vill man ju att de ska ha det bästa
Det är en härlig fransk-inspirerad dessertpaj gjord på inlagda aprikoser och aprikosmarmelad. Deg. 150 g kallt smör3 dl vetemjöl2 msk strösocker1 msk kallt vattenFyllning
Det är en härlig fransk-inspirerad dessertpaj gjord på inlagda aprikoser och aprikosmarmelad. Deg. 150 g kallt smör3 dl vetemjöl2 msk strösocker1 msk kallt vattenFyllning
aprikospaj . Medelhavsmat är bara så god. Blir det ingen resa till ett medelhavsland får jag nöja mig med att laga maten här hemma, med inspiration från varmare platser
Det blev fläderbullar, hallon -och aprikospaj och nötjordgubbstårta. Hallon och aprikospajen är även den Mia Öhrns skapelse från början, och finns med i hennes Smulpajer
I år har min rabarber blivit riktigt stor, jag hinner inte riktigt med att skörda som jag borde. Igår blev det ändå av att jag gjorde en paj och när maken smakade pajen sa han att "det var den godaste hitintills"
Ingredienser till botten 7 dl paranötter/mandlar/cashewnötter (alt. blötlagda 12 timmar) 2 dl riven kokos 3 dl torkade aprikoser 3 msk honung 1/2 tsk ekologisk vaniljpulver Saften från en 1/2 lime Gör så här Kör nötterna i matberedaren till ett fint mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.