salt, peppar1. Häll av lagen från sillen. SKär den till mindre bitar om den är som filéer. Skala och filéa ur fruktköttet på apelsinen. Finstrimla purjolöken.
12. Blanda
creme fraiche med en nypa acho chilipeppar samt salt och peppar. Ha ner sill, purjolök och apelsin.
Förra året provade jag att göra en havtornssill kryddad med chili och citron, och den kan jag absolut rekommendera, men vill man vara mer klassisk kan man istället krydda medsmakerna rosmarin och enbär
Dessa mandelskorporna har jag smaksattmed skalet av en ekologisk apelsin vilket jag tycker passar bra ihop med nyponsoppa, men du kan även välja att smaksätta dem med något annat som mörk choklad, eller varför inte lite kanel
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
Men att sitta och plugga hela tiden är alldeles för tråkigt och då är det mycket roligare att få ta en paus och kika in här och dela med mig av recept till er
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal
Får du inte tag på ekologisk apelsin kan du ersätta skalraspet med lite mald ekologisk pomerans. Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.