Vispa tills du har fått en glansig marängsmet som blir till fasta toppar om du provar med vispen. Det var länge sen jag gjorde marängtoppar men de här blev väldigt fina och höll formen exakt i ugnen och blev spröda och fina
Både browniebotten och kolasåsen kan med fördel förberedas dan innan. Lägg smör och mörk choklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten tills det smält
Vispa äggvitorna tillsammans med lite salt till ett hårt skum. Fyll plastpåsen med marängsmet, skär av ett litet hörn på påsen och använd den som sprits
Färgsätt marängen med gasbrännare. Spritsa en marängtopp på persikorna och strö över kokosflingor. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter som är ca 23 cm och smöra formen. Blanda 2 msk persikolag med 2 msk persikolikör och droppa över persikor och kakbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.