Börja med dumlefluffen, som ska stå kallt från kvällen innan. Tag under tiden fram grädden med dumlen, vispa kraftigt upp grädden och dekorera med fluffen när pannacottan har stelnat
Häll ner grädden i en kastrull o hetta upp ihop med vaniljsockret. Häll avkoket + apelsinsaften ihop med gräddblandningen och hetta upp till det får ett lätt uppkok
Den är besläktad med baklava och består av tunna lager av filodeg som penslas med smör eller olja och gräddas i ugnen för att sedan ätas med honung, dadelsås eller hemmagjord sirap
Apelsinpannacottamed chokladhjärta. Eftersom det inte var tillåtet att prata hur som helst blev det aldrig av att jag tog reda på vad det var för något, men i helgen när jag gjorde en apelsinpannacotta insåg jag att det kanske kan ha varit något åt det hållet i alla fall
Nu med detsamma alltså. Skiva ner äpplena lite slarvigt i en het stekpanna med lite smör. Låt dem fräsa tillsammans med russin och strö över lite sesamfrön
Underbart med alla sommarsmaker nu. Lyft upp rabarbern ur sirapssåsen och strö bitarna över kakan. Hade lite ont om tid ena kvällen men ville ändå baka något med de här första rabarberna så då gjorde jag en kaka som blir väldigt saftig och som inte kräver ägg och socker-vispning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.