Här kommer receptet på den hemmagjorda marshmallowfluffen. 3 äggvitor 5 dl vit sirap 1/2 tsk salt 5 dl florsocker 1 tsk äkta vaniljpulver, eller 1 msk vaniljsocker (då jag inte tycker att det blir så jättegott med vaniljpulver) Gör så här
Sitter man med hemtenta så får man göra sitt bästa för att muntra upp sig. Idag tog jag tillvara det sista som citrussäsongen har att erbjuda och gjorde apelsinkräm
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Den här gången blev krämen inte jättefast men det gjorde inte så väldigt mycket eftersom att den var tänkt på “pålägg” och därmed gärna skulle vara bredbar
Blanda apelsinsaften med äggulorna och sockret i en kastrull. Garnera med avrunna mandarinklyftor. Servera pajen som den är eller med en blandning av vispad grädde och crème fraiche
Apelsinkräm. Den tredje och sista versionen blev jag riktígt nöjd med. Blanda ingredienserna till apelsinkrämen, spritsa ut en klick på varje muffins och servera på en gång
Apelsinkräm. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Apelsinkräm. Vid servering garnera med skinnfria apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss
Ingredienser Pepparkaksbrulé 100 g Mjölk 1 st kanelstång 1 tsk malda nejlikor 2 cm färsk riven ingefära 80 g äggula (1 ½ ägg) 70 g Socker 280 g Grädde Apelsinkräm 2 st Gelatinblad 180 g apelsin (färskpressad juice) 180 g Socker 180 g Ägg 2 st apelsin ( rivet skal) Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.