Detta är nog en av mina favorit-förrätter, efter löjromstoast. Så lyxigt och otroligt enkelt. Ingredienser- valfritt antal havskräftor - en rejäl klick smör- 2 vitlöksklyftor- halvt knippe persiljaGör så här
. Vitlöksgratinerade havskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
Jag har tidigare skrivit om Thuressons, där vi köper mycket av köttet vi äter. I dag ska jag tipsa om en annan liten butik i närheten av där jag bor, där man kan handla massa godsaker
Sätt ugnen på 250 grader. Klyv havskräftorna längs med. Lägg halvorna i en ugnsfast form. Mixa alla ingredienser till fyllningen och fördela ut smeten över havskräftorna
Hej hej. I lördags var vi ute och storhandlade och åt lunch med barnen på restaurang, jättemysigt. Efter lunchen var det dags för matshopping men eftersom att lunchen blev ganska mastig bestämde vi oss för att vi vuxna skulle äta lite plockmat till middag efter att de små hoppat i säng
1. Förbered kantarellsmöret. Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kantarellerna och löken i en stekpanna tills vätskan från svampen har kokat in
Citron- och dragonsmör. Smält 50 g av smöret tillsammans med olivoljan. Låt svalna något. Blanda ner citronsaften, citronzesten, dragonen och dillen och vispa ner resten av smöret tillsammans med lite salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.