Tärna tofunoch dela apelsinen på hälften. Samtidigt ville jag hitta på ett nytt recept att dela med mig av, så det blev den här skitgoda, enkla och relativt snabba woken till slut
Tillsätt tofun i bitar. Smaksätt med sojasås och oyster-/fish sauce efter tycke och smak. Skala och skiva ingefäran tunt och hetta upp oljan i en wokpanna
Skär upp silken tofu i kuber och lägg i botten av serveringsskålen. Silken tofu. En riktigt enkel och god soppa med morot, paprika, citrongräs ochingefära – toppad med mynta och koriander
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Stek därefter tofu, lök, chili ochingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk torkad, malen ingefära. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefäraoch strösocker
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung ochingefäraoch den här salladen med brysselkål, tofuoch shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.