Brynt ägg- och ansjovissmör. Brynt svamp. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg
ansjovissmör, olivsmör eller persiljesmör. I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
ansjovissmör, olivsmör eller persiljesmör. Jag är en riktig sucker för husman och klassiker. När jag vill få inspiration till sådan mat sneglar jag på mammas repertoar men Bonniers kokbok plockas fram ibland
Koka ihop ansjovisspad, röd lök och rödbetsspad tills nästan all vätska kokat in. Låt svalna. Finhacka ansjovisen och rödbetorna och blanda samtliga ingredienser med smöret
-)Ingredienser till 4 portioner1 kg hel benfri kotlett Paneringmjöl4 äggsalt och pepparströbrödAnsjovissmör75 g smör65 g ansjovis + lite av spadet1/2 dl hackad kaprissaltBlanda rumsvarmt smör, hackad ansjovis, hackad kapris och smaka av med lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.