Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Fördela anklevermoussen på bröden, gärna som vackra ägg. Det gör du lätt gör med hjälp av två skedar du doppar i varmt vatten medan du formar moussen som ägg mellan skedarna
På nyårsafton serverade vi anklevermoussen på smörstekta, tunna skivor av vetesurdegsbaguette, tillsammans med reduktion på tranbärsvinaigrettte och granatäppelkärnor
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Portvinskokta päron är just en sådan rätt. Prova med provsticka. Koka ihop lagen till en lite trögflytande konsistens, smaka av med lite pressad citronsaft
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
sultanrussin. anklevermousse - från en producent med omtanke till exempel Selectos de Castilla. Vispa anklevermoussen lätt och forma till fyra ägg genom att pressa moussen mellan två skedar
anklevermousse. Toppa med aprikosmarmelad och lite klippt smörgåskrasse. Koka upp detta med 2 dl vatten och syltsocker och låt sjuda i cirka 20 minuter
Ett tips till er som inte vill kladda med sirap är att ta ett dl mått och tryck sen ner det i mjölblandningen för att skapa en grop som ni sen häller ner sirapen i
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russin och valnötter i bullarna
Jag har dock inte varit så förtjust i den mörka chokladen, så idag bestämde jag mig för att göra mina egna med mandelmassa från Odense, Rom-Russinfyllningmed en hint av vanilj och badade i halvljus/mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.