Har haft ett paket ankbröst liggande i frysen ett tag och nu var det så dags att laga till dem, och då kom jag ihåg det här med röken som jag hittat igen
Servera det transcherade ankbröstet ovanpå en bädd av haricotes vertes och apelsinfilér. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Lägg i kastrull tillsammans med mjölk, grädde, pressad vitlökoch fond. En utsökt lite franskinspirerad rätt är ugnsstekt ankbröstmed fyllig rödvinssås och potatisgratäng smaksatt med chevre
Fräs upp rotfrukterna, fikonet ochlöken tillsammans med sockret i en kastrull. Medan ankan är i ugnen smält ihop smör och socker i en stekpanna och fräs sedan dem med snittytan neråt i ett par minuter
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Det är därför viktigt att passa grillen noga under den först "öppna" grillningen och flytta ankbrösten om det rinner för mycket
Smält smöret, pressa i vitlöksklyftorna, sockret, riv ner zesten och pressa i juicen av apelsinen, tillsätt fond, soja, timjan, vinäger, cointreu, grädde och creme fraiche
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Smaksätt medvitlök, salt, peppar och ost. Torka av ankbröstetmed papper runt om. Jag unnar dig verkligen ledigheten, men vetskapen att du, den jag gifte mig med, ligger kvar under det varma täcket, gör det inte precis lättare att finna motivation till att stjälpa benen över sängkanten och pallra sig ut för att sedan åka mot jobbet
Låt degen vila i kyl medan du förbereder fyllningen. Lägg i lök, ost och fläsk blandat i pajskalet. Fräs den tunnskivade löken på svag värme tills den blir genomskinlig men inte får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.