Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en form. Förgrädda ca 5 minuter. Ta ut den förgräddade pajbottnen och öka ugnstemperaturen till 225 grader. Fyllning
Häll upp ananasen i ett durkslag så att den får rinna av. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och bred ut den över pajbottnen. Grädda pajen i 30–40 minuter. Låt pajen svalna före servering. Dekoration och servering
Dekorera ovanpå med skivade jordgubbar och citronmeliss. Pudra florsocker över pajen. Stänk över lite Limoncello och/eller servera i ett glas bredvid.
Servera pajen kall eller ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp. Ananaspaj är en favorit hos många, jag har gjort den glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix
Mosa till slät med stavmixer. Servera soppan och med varm MiFU på toppen och garnera med basilikan. Mät upp hälften av vattnet i en kastrull och värm upp
Häll (sila) upp i ett glas, häll i Limoncello och fyll upp med mycket is och kolsyrat vatten. Blanda citronsaft, mynta och socker i en shaker och och mosa ihop det med en träslev eller om du har en muddlare
Skär alla ananasringar i smala strimlor tvärs över dess fibrer och mixa slätt med stavmixer. 12 dl créme fraiceBörja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. 1Förgrädda pajskalet i 10 min täckt med bakplåtspapper och fylld med ris eller ärtor. 1Fyll pajskalet med fyllningen och grädda igen i ca 35 min. 1Garnera med spritsad grädde och servera med glass till
Gör snabbt pajdegen, gärna med en matberedare. Låt den svalna lite medan du gör fyllningen. Pajen kan med fördel serveras ihop med lite vispad grädde eller vaniljkvarg, men den är otroligt god också utan
Jättegod fortfarande lite ljummen med en klick grädde eller en kula glass - eller två. Eftersom de svenska jordgubbarna nu börjar bli fina, och de även går att få tag på till något så när rimligt pris, garnerade jag även med några sådana
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.