Lägg några isbitar i en shaker och slå i gin och likör. Rör om, helst med en glasstav. Sila ner i ett medelstort vinglas och fyll försiktigt på kylskåpskall, hårt vispad grädde som ska bilda ett översta lager
Tillhör du en av de stackare som behövt jobba idag. Bittert, jag förstår. Nåja, det är över nu. Slå dig nu ned i en skön stol och låt någon annan få passa upp
Boeuf Bourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
I helgen när vi var på Ica och handlade fick vi provsmaka köttbullar. Dom var så himla goda & bara 15% fett så jag tänkte att det kan ju faktiskt funka
Nu är det hög tid att vi drar igång årets sillinläggningskavalkad i det Mårtenssonska köket, eller rättare sagt så är det faktiskt förra årets inläggningar om vi ska vara helt ärliga
Från köttfärsgryta till en vegetarisk kylskåpsrensargryta, steget är egentligen inte så långt. Det är nästan på så att man till och med sparar in på stegen om man behöver handla ingredienserna innan
Mitt (som jag alltså kallar â€Lundagillets†utan hänsyn till min kollega Alexanders ev chilirecept) är inte så speciellt märkvärdigt, utan ett tämligen ordinärt amerikanskt sätt att göra en chili på malet kött
Vi kanske började lite i fel ände känner jag nu. När jag tänker efter alltså. För drygt tre veckor sedan skrev jag om Korv Stroganoff, en helt nordisk rätt på falukorv och tomat
Kanske inte en måndag. Men varför inte fredag. Den är ju fortfarande en vanlig vardag, med undantag för att man förhoppningsvis inte behöver upp i ottan dagen därpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.