Det vill säga att man smälter smör och låter det sjuda på låg värme så att fettoch mjölkproteinet separerar sig, fettet är det som sedan blir det som kallas ghee
Det vill säga att man smälter smör och låter det sjuda på låg värme så att fettoch mjölkproteinet separerar sig, fettet är det som sedan blir det som kallas ghee
Det är en stor skillnad i smak när det kommer till olika sorters ägg. Luomu-Markku står varannan lördag (varje lördag på sommaren) på Salutorget och säljer rotsaker, grönsaker (det som råkar vara i säsong just då) ägg och olika mjöl och gryn
Jordgubbsdrink med vaniljvodka och lime. Den slank ner i ettlitet nafs kan jag säga. Några lime låg och lyste så för att fräscha upp det hela lite så fick de hänga på
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta ochdetta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Till detta hade Anette köpt ett mycket gott vitt vin som var både syrligt och fräscht. "Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron
Ett smakrikt fruktigt vin, som passar bra till stekt eller grillat kött, fisk och även till ostar. Jag är så bortskämd med bra kött och har nästan testat mig igenom hela köttdisken på Gårdsbutik Thuresson
Man känner sig som ett barn och kan nästan undra när skogens väsen ska komma krypande ut ur stubbar och hålor såsom John Bauers sagor när man var barn, dessa trollska sagor med bortbytingar, älvor, troll och andra väsen
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Ibland utformar sig dagen inte riktigt som man tänkt sig och i eftermiddags blev bekymmersrynkan mellan ögonbrynen extra djup
Slänger in lite sista minutentips på julgodis så här på kvällskvisten dan före dopparedan. Två som jag gjort tidigare nämligen sk LCHF Snickers och Bounty
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.