Dessa underbara småkakor är ju fantastiska med en kopp the när det regnar. 200 gram smör (rumstemperatur)200 gram socker305 gram sirap350 fram vetemjöl1 tsk bikarbonat350 gram hackad oskalad mandel Blanda smör, socker och sirap. 5 tsk bikabonatBlanda smatliga ingredienser och plasta in degen och låt vila i kylen i ca 30 minuter. 225 gram smör (rumstempererat)60 gram florsocker25 gram kako300 gram vetemjöl50 gram hyvlad mandel att rulla längderna iBlanda smöret, florsockret och kakao. 160 gram smör130 gram socker2 tsk vaniljsocker70 gram sirap (ca 1/2 dl)1 tsk bakpulver320 gram vetemjölSätt ugnen på 180 C. 305 gram sirap. 350 fram vetemjöl. 350 gram hackad. 300 gram vetemjöl. 130 gram socker. 320 gram vetemjöl
Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Tidigare ikväll slängde jag ihop en sats med spröda småkakor med två olika sorters smaksättning. 5 1/2 dl vetemjöl1 dl potatismjöl1 1/2 dl florsocker300g kallt smör2 msk kallt vattenRör ihop alla torra ingredienser och tärna ner smöret. Syltkakor1 sats småkakor1 dl sylt av valfri sort (jag tog jordgubb)Gör en fördjupning i varje kaka med fingret, fyll upp med sylt. Kanelkakor1 sats småkakor4 msk strösocker2 tsk kanel1 uppvispat äggPlatta till bollarna med en gaffel och pensla med uppvispat ägg, strö över kanel -och sockerblandningen. 300g kallt smör. 1 sats småkakor. 1 sats småkakor
Deg 3. 3. Dela degen i 3 bitar och smaksätt två av degarna, blanda in de hackade jappgodisbitarna i en deg och de hackade daimgodisbitarna i en annan deg och spara en naturell
Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig. 6 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl1 tsk bakpulver1 krm salt6 msk kakao1,5 dl socker2 msk vatten300 g smörSätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke. 300 g smör
Snart ska vi gå och äta frukost på Heaven 23 på hotellet men innan det tänkte jag tipsa er om en jättegod småkaka som jag bakade häromdagen. 300 g kallt smör. småkakor Ingredienser till ca 50 st. 300 g kallt smör
På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris. Koka upp allt utom vårgårdaris och koka till kolakonsistens i ca 3 min. 3 msk vispgrädde. 3 msk strösocker. 3 dl vårgårdaris
3. Här kan du följa 175 grader på Instagram. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år. Men tiden mellan syrén och midsommarblomster – vad hände med den
3,5 dl vetemjöl. 3/4 dl kakao. 3 dl strösocker (knappt). 3 dl vispgrädde. Jag kokade kolan till 130 grader och det var precis lagom. Blanda alla ingredienserna förutom polkagrisarna i en större kastrull och låt koka till en tjockare smet, jag kokade till 130 grader eller strax under. Relaterat 3,5 dl vetemjöl. 3/4 dl kakao. 3 dl strösocker (knappt)
Denna gång blev det småkakor i formar. För att baka 70 st kakor behövs200 gr smör1 1/2 dl havregryn1 1/2 dl strösocker1 ägg2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerChokladsmet125 gr smör1 1/2 dl strösocker4 msk grädde1 msk kakao3/4 msk vetemjöl75 gr hackad mandel (kan uteslutas)Gör på följande visSätt ugnen på 175 grader
Dessa småkakor är väldigt populära i hela Mellanöstern och Nordafrika. arabiska småkakor,. 03 Oct. 1 dl socker7 1/2 dl mjöl360 g smör2 äggulor200 g mörk chokladPistagenötterKokosGör så här. småkakor, 1 dl socker. 360 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.